1714: El Cas dels Catalans

1714: El Cas dels Catalans
2 - 5
120'
12
(1 voto)
Diseñador
Ivan Prat
Artista
Isabel Fernández Sánchez
Editor
Devir
Categorías

Descripción

Català

Europa, 1702. La mort del rei Carles II d’Habsburg ha deixat el tron desocupat i ha provocat una guerra per tot Europa per arranjar la qüestió de la successió espanyola. L’arxiduc Carles III d’Àustria, l’hereu de la casa Habsburg, ha estat descartat pel testament de Carles II, signat gairebé al seu llit de mort i que afavoreix Felip d’Anjou, nét de Lluís XIV, l’hereu de la casa Borbó. S’ha format la Gran Aliança, pel Tractat de la Haia signat per la Gran Bretanya, les Províncies Unides dels Països Baixos, Àustria, Portugal i Savoia per mantenir l’equilibri de poder a Europa i reclamar el tron per a l’arxiduc Carles.

Els jugadors representen els poders de la Gran Aliança i lluiten contra les forces borbòniques compostes per tropes franceses, castellanes i bavareses. El seu propòsit, definit per uns objectius secrets, és aconseguir les millors concessions territorials i comercials, i conquerir els territoris borbònics. Però no es tracta d’un joc cooperatiu: al guanyador li caldrà estratègia i negociació per assolir els millors tractes amb l’enemic i ser el país més beneficiat per la Pau d’Utrecht.

En l’ordre invers del torn anterior, cada jugador decideix com vol jugar una de les cartes que formen el torn actual. Els jugadors poden pagar amb els seus recursos per activar l’esdeveniment de la carta o poden «vendre» la carta per fer una acció. Cada acció està disponible un sol cop per torn i els jugadors no poden fer la mateixa acció en dos torns consecutius. Les accions permeten als jugadors reclutar tropes, moure-les pel mapa, atacar l’enemic situat en hexàgons adjacents, obtenir més recursos o millorar l’opinió pública del seu país. Una bona opinió pública és clau a l’hora de triar les millors concessions abans que ho facin els altres jugadors. La pila de cartes inclou les batalles, esdeveniments i personatges més rellevants de tota la guerra, a més de les victòries borbòniques que contrarestaran les accions dels jugadors.

Por favor, entra en Garesys para comentar. ¡Estamos deseando conocer tu opinión!

1714

1714 ( Web)

Editor: Devir